Recommended Posts

Wie ktos może jak zrobić coś takiego? Ogólnie mastah7991 to tworzył, ale nie chce go pytać bo nie ma on czasu :/

 

 

 


 Bez tytułu.png
 

 

 

W pluginie od sourcebansa znalazłem tylko to KickClient(client, "%t", "Check Website Address", WebsiteAddress);

Edytowano przez T1LT3D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Taaa oczywiście. Szkoda, że nie wiem o co dokładnie chodzi i w jakim pliku to zrobić :X

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli sam mastah nie udostępni Ci kodu, to ktoś będzie musiał to wykonać, raczej nie za darmo, jeśli chciałbyś sam wykonać to, to polecam na początku podstawy mysqla + czytanie pluginów obsługujących mysqla, przeanalizuj sobie również sam plugin od sourcebansów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
46 minut temu, Mesharsky | H2K napisał:

Prosta edycja sourcebansa ++ też to mam u siebie na serwerach, 5 minut roboty.

Jak takie 5 minut roboty to powiesz mi jak to się robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
8 godzin temu, Mesharsky | H2K napisał:

Prosta edycja sourcebansa ++ też to mam u siebie na serwerach, 5 minut roboty.

5 minut roboty?

W głowę sobie popukaj a potem wróć

 

Dla osób początkujących to może być trudniejsze niż dla osób które w SM troszeczkę siedzą...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, xBonio | AS napisał:

Kody HTML tam działają? <font size='10'> TEKST </font>

Tak, wiem ze działa kolor i takie <b><u> <br />

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
51 minut temu, GoldeneK napisał:

Tak, wiem ze działa kolor i takie <b><u> <br />

A dziala \n?

 

5 godzin temu, GoldeneK napisał:

5 minut roboty?

W głowę sobie popukaj a potem wróć

 

Dla osób początkujących to może być trudniejsze niż dla osób które w SM troszeczkę siedzą...

Nawe dla tych co troszeczke siedza moze byc problem. Jak zrobic zeby Date pokazywalo i wyswietlalo powod?

Edytowano przez T1LT3D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

O dacie ci napisze późnej a zamiast \n używa się <br />

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niestety musze napisać drugi post ://

Wiecie może jak zamienić taki POZOSTAŁY CZAS: 1507219194 na datę i godzinę lub chociażby minuty ? np. zeby pisało Pozostały czas: 20minut lub Wygasa: za 20 minut lub tutaj też date jak jest wyżej na screenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A mógłbyś być taki pomocny i napisać mi co trzeba wpisać, żeby była dokładna data i godzina?
 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z tego co pamiętam to robiłem to w sourcebans++ bardzo dawno temu ale to wyglądało mniej więcej tak:

 

public VerifyInsert(Handle:owner, Handle:hndl, const String:error[], any:dataPack)

KickClient(client, "Właśnie otrzymałeś bana na naszym serwerze!\nBan jest na: %d minut\nPowód bana: %s\nOdwiedź: %s Po więcej szczegółów", time, Reason, WebsiteAddress)

 

Jednak dokładnie nie wiem czy ta wersja nie ma bugów itd, :P

Było to zmieniane nie tylko w VeryfiInsert ale to jest przykład

 

Bo najnowszej wersji nie mogę już u siebie na dysku znaleźć :D. 

Edytowano przez Mesharsky | H2K
  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podany przez Ciebie czas to czas unixowy, aby wyprowadzić z niego normalny czas musisz użyć owej funkcji: https://sm.alliedmods.net/new-api/sourcemod/FormatTime

btw. Pisałem wcześniej o pobieraniu danych z MySQLa, gdyż nie do końca zrozumiałem twojego problemu, uważałem że chcesz przy każdym wejściu gracza na serwer pobierać jego czas bana jeśli owy jest i wyświetlać mu to, jeśli jednak chcesz pokazać to jedynie przy nadaniu bana to faktycznie musisz edytować tylko kilka linijek.

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dobra mniejsza z tym zrobiłem sobie takie coś na wzór mastaha pracy pod AngelSkill'a



nic.jpg:



 mute.jpg

 

Nie wrzucam reszy screenów bo w powodzie jest nazwa forum, a nie chce reklamować za bardzo :D

Wystarczyło sformatować czas, czyli FormatTime :D Google Pomogło trochę :D

 

Teraz zgodnie z tym, co zrobiłem na czacie zrobie z banami bo już mam taką małą podstawę :D

Edytowano przez T1LT3D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wie ktos moze jak zdefiniować czas w takim sensie, żeby można było go sformatować na %d-%m-%Y %H:%M?

Oczywiscie w pliku sbpp_main.sp

 

Edytowano przez T1LT3D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Yyyy lepiej jest zrobic

new String:enddate[17];

FormatTime(enddate, sizeof(enddate), "%d-%m-%Y %H:%M", i tu powinien byc czas zdefiniowany np. MuteTime+MuteLength*60);

 

W przypadku banow jak zrobie podobnie to pisze, ze koniec bana bedzie 01.01.1970 01:00 

Edytowano przez T1LT3D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.