Skocz do zawartości
Krzysztof Nowak

Sourcebans problem

Rekomendowane odpowiedzi

Hey, podczas instalacji sourcebansa po stronie WWW napotkałem problem mianowicie przy tabeli "XML Support" mam disable przez co nie moge go zainstalowac ;/

Szukałem w internetach i nie mogę za cholercie nic znaleźć instalowałem pakiet php-xml, restartowałem apache ale nic to nie dało.

System: Debian 9

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na jakim hoście masz vps?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, Scorpion Flail napisał:

Jakiej wersji php używasz? (sprawdź zarówno przez phpinfo() jak i php -v)

 

5.6.36-1+0~20180505045928.13+STRETCH~1.GBP9B5CAB

Taką wypluwa informacja w instalacji sourcebansa, i jest ona na zielono czyli pasuje.

Edytowane przez Krzysztof Nowak

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Deb9 standardowo ma w repo php7, więc musiałeś samodzielne robić downgrade. W takiej sytuacji musisz wskazywać konkretne wersje modułów przy instalacji. Spróbuj:

apt-get install php5.6-xml

Jak nie pójdzie, to spróbuj znaleźć nazwę w:

apt-cache search php | grep -i xml

Jeśli po instalacji sam restart serwera www (apache/nginx) nie wystarczy, to dopisz nazwę modułu w odpowiednim miejscu w pliku php.ini.

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
15 godzin temu, Scorpion Flail napisał:

Deb9 standardowo ma w repo php7, więc musiałeś samodzielne robić downgrade. W takiej sytuacji musisz wskazywać konkretne wersje modułów przy instalacji. Spróbuj:

apt-get install php5.6-xml

Jak nie pójdzie, to spróbuj znaleźć nazwę w:

apt-cache search php | grep -i xml

Jeśli po instalacji sam restart serwera www (apache/nginx) nie wystarczy, to dopisz nazwę modułu w odpowiednim miejscu w pliku php.ini.


Faktycznie nie pomyślałem, domyslne pakiety php dla debiana 9 to właśnie php7, ale żeby działał mi amxbans musiałem przerzucić się na php5.6, i gdy wpisałem apt-get install php-xml pobrało mi dla php7.0, po pobraniu odpowiedniej wersji i zrestartowaniu apache wszystko śmiga :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Przez Derko
      Cześć, mam problem z wgraniem pluginu z tego linku https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=298770  
      Wykonałem wszystkie kroki podane w tym temacie, ale nic się nie dzieje, jakieś propozycje dlaczego tak jest? 
    • Przez Łukasz Pawłowski
      Witam tym razem przyszedłem z sourcebansem hah a dokładniej chodzi mi o "!report" reportowanie ludzi i moje pytanie brzmi gdzie zapisuję liste reportowanych graczy z serwera albo czy jakąś wiadomość na stronie sourcebansa serwera gdzies jest?
    • Przez Adrenalin231
      Witajcie 
      Mam problem z kompilacją  weapons.sb
      Wyskakują mi takie błedy: weapons.sp(69) : error 100: function prototypes do not match
      // weapons.sp(70) : error 100: function prototypes do not match
      Nwm o co chodzi 
      wszystkie inc itp wrzuciłem dobrze 
      weapons.sp
    • Przez Lisu
      Mam problem z Mapchooserem ultimate, albo z ck, ale nie wiem dokładnie z czym, wczoraj grałem mapy działały wszystkie, dzisiaj wchodzimy z kumplem i połowa map się nie ściąga po prostu jest cały czas 0 % a druga połowa map wywala bład, ze nie moza pobrac .bsp, co 2/3 mapy potrafi wywalic cksurfa i w error logach.
       
      Po zmianie mapy przez Mapchoosera wywala mi plugin cksurf a dokładnie nie czyta surf_.cfg logi:
       
    • Przez Volter
      Witam, jestem kretynem ponieważ nie potrafię podłączyć Serwera do sourcebansa
      Na serwerze posiadam wgrany sourcebans, podpięty do bazy danych Passami wygenerowanymi przez Instalator Bansa, i wklejone do databases.cfg 
      lecz po zrestartowaniu Serwera w sourcebans pojawia mi się, w logach na Serwerze nie widnieje żadna informacja o błędzie w połączeniu
       
       

×