Skocz do zawartości
Mateusz Gągało

Mały problem w mapowaniu MTA SA

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, aktualnie tworzę w 100% zmodyfikowaną mapę do GTA SAN ANDREAS która przenosi nas w świat post-apo.

Pojawił się pewien problem polegający na tym że przedmioty, budynki, drzewa itp nie renderują się tak szybko jak wcześniej postawione już przedmioty przez rockstar.

Najbardziej jest to zauważalne podczas bardzo szybkiej jazdy, gdy przedmioty postawione przeze mnie respią się praktycznie przed maską jadącego auta - normalnie nie uważałem tego za problem ponieważ aut szybko jadących nie będzie tak samo jak i zbytniej możliwości na szybkie poruszanie się poprzez wcześniej wspomniany całkowicie zdewastowany świat jednak piszę ponieważ obiekty naturalne głównie drzewa, są widoczne tylko gdy podejdę do nich na bliską odległość co uniemożliwia mi praktycznie robienie lasów i stawiania drzew. Po prostu ich nie widać, pojawiają się dopiero gdy jesteśmy kilkanaście kroków obok.. Lokacje które tworze cierpią na tym ponieważ często są otoczone drzewami które widać dopiero po podejściu blisko ( pozostałe obiekty widać ) podsumowując sformułuję pytanie - "co zrobić by obiekty postawione w MTA były widoczne z daleka - tak samo jak przedmioty postawione przez rockstar.

 

Oto przykładowy scren jednej z wielu wielu lokacji w której naocznie widać problem. W miejscu czerwonych kresek powinny być drzewa odzielające lokacje od pozostałych terenów - drzew jednak nie widać z daleka a rzeczy zbudowane przez rockstar już tak.

 

 

przyklad.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Przez Derko
      Cześć, mam problem z wgraniem pluginu z tego linku https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=298770  
      Wykonałem wszystkie kroki podane w tym temacie, ale nic się nie dzieje, jakieś propozycje dlaczego tak jest? 
    • Przez Adrenalin231
      Witajcie 
      Mam problem z kompilacją  weapons.sb
      Wyskakują mi takie błedy: weapons.sp(69) : error 100: function prototypes do not match
      // weapons.sp(70) : error 100: function prototypes do not match
      Nwm o co chodzi 
      wszystkie inc itp wrzuciłem dobrze 
      weapons.sp
    • Przez Lisu
      Mam problem z Mapchooserem ultimate, albo z ck, ale nie wiem dokładnie z czym, wczoraj grałem mapy działały wszystkie, dzisiaj wchodzimy z kumplem i połowa map się nie ściąga po prostu jest cały czas 0 % a druga połowa map wywala bład, ze nie moza pobrac .bsp, co 2/3 mapy potrafi wywalic cksurfa i w error logach.
       
      Po zmianie mapy przez Mapchoosera wywala mi plugin cksurf a dokładnie nie czyta surf_.cfg logi:
       
    • Przez marcinek0425
      Witam,
      Jak naprawić ten błąd?
      *** ERROR *** Excessive sizelevel (74593) for element
    • Przez Łukasz Pawłowski
      Witam mam problem na serwerze surf combat a konkretniej chodzi o to, że gdy np się surfuje i ma się przypkładowo 1000 speeda spadając nie trzymając żadnego klawisza wciśniętego postać się ślizga po "podłodze" a druga sprawa da się jakoś wyłączyć kill cam'a na serwerze? szukalem ale znajdowałem tylko "enabled kill cam" na turkach czy tam gdzieś 0 serwerów
×